Blog

Nieuws en tips uit de sector

Hoe maak je je wagen klaar voor lange afstand

Ga je een lange reis maken? Hier zijn onze tips!

Als je op vakantie gaat of van plan bent een lange afstand met de auto af te leggen, moet je zorgen dat jouw auto goed geprepareerd is.

Je wilt op een lange reis niet onderweg stil komen te staan langs de kant van de weg. Pech onderweg, of geen pech onderweg, heb je zelf voor een deel in de hand.

Kies je ervoor je auto goed en zorgvuldig te controleren voorafgaand aan je vertrek, dan is de kans op ongemakken tijdens de reis minimaal.

Maar waar moet je precies op letten als je een lange afstand gaat afleggen met je auto? De belangrijkste 4 aandachtspunten staan hieronder op een rijtje. Controleer deze vier punten, dan kun je onbezorgd op reis gaan!
 

1. De bandenspanning controleren

In de eerste plaats is het belangrijk om voordat je gaat reizen, de bandenspanning van alle autobanden te controleren.

[...]

Verkeerde brandstof getankt, wat nu?

Ineens zie je het; je hebt de verkeerde brandstof getankt!

Je bent even met je gedachten elders en ineens zie je het; je hebt de verkeerde brandstof getankt! Het zweet breekt je uit, want hoe kom je hier nu weer weg?

Geen vrees, het komt vaker voor dan je denkt. Zorg er wel voor dat je weet wat je kunt doen, nu je ineens langs de kant staat. Want, kan dat veel kwaad, benzine in een diesel tanken, of andersom?
 

WAT JE MOET WETEN

Dus je staat hulpeloos bij het tankstation, misschien wel langs de snelweg. De eerste tip is eenvoudig: start de auto niet!

Moderne benzine- en dieselmotoren verschillen sterk van elkaar en kunnen niet met elkaars brandstof overweg. Dat komt doordat ze heel verschillend werken. Een dieselmotor maakt gebruik van zelfontbranding van de brandstof en laat zich smeren door de diesel.

Een benzinemotor [...]

    Terug naar boven